Marulinko, tak to je síla! A věřím tomu, že je to pravda:-(. Moje máma mi vyprávěla také otřesné zážitky z porodů před více než 30 lety v okresní nemocnici. Tehdy se to nějak neřešilo, tátové se chodili dívat pod okna a mámy mávaly a ukazovaly balíčky (viz. Báječná léta pod psa). Myslím, že většina zdejších pisatelek by konečně pochopila, že i když nebylo vše dle jejich představ a jejich porodního plánu, tak porod v dnešní době byl oproti tomu super. Já jsem rodila v Praze v porodnici, kam se cpou všechny celebrity a byla jsem spokojená, přestože mi miminko po porodu ukázali a hned odnesli, umyli a pak teprve položili na hruď. Pak zase odnesli do inkubátoru a já byla ráda, že si můžu konečně odpočinout. Pak mi řekli, že má srdeční vadu a že musí být pod dozorem...a nosili ji jen na kojení. Abych se přiznala, byla jsem ráda, že ji hlídají, s miminkem na pokoji bych měla strach. Nakonec to byla jen nedovřelá chlopeň, po čase se upravila sama. Myslím, že z pobytu v porodnici nemám trauma ani já, ani dcera, je naprosto normální. K.
Předchozí