| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Přidat názor k článku Nové maminkovství a zamykání chleba

JJani, nikdy jsem neměla potřebu zkoumat, jak se v dospělých odráží to, jestli v dětství chodily-nechodily do jeslí. Jenom zrovna naše rodina je pro mne hezkým příkladem toho, že jesle nejsou ve výchově to nejpodstatnější :o) Já sama do jeslí chodila prý ráda, ale už si nic nepamatuju. Pamatuju si až školku, jeden ošklivý zážitek, spoustu krásných :o) Ale hlavně si pamatuju, že JAKO RODINA jsme furt něco dělali - výlety, divadla, společné dovolené a tak. Že jsem kromě toho taky chodila do jeslí, školky a později i školní družiny... to mi přijde nepodstatný.

Samozřejmě, že dítě si zvykne i na dlouhé odloučení od matky. Musí. Je to obranný mechanismus, nebo jak to nazvat. Jenže je to něco jiného, než jesle. Do jeslí matka dítě odvede, a zase si ho zpátky vyzvedne. Nevím, jak v jeslích, ale když jsem dávala starší do školky, tak mi ředitelka sama nabídla, jestli chci, že první dny ji můžu vodit jenom na pár hodina a být tam s ní. Aby si zvykla, že školka je normální přátelské místo, kam si přijde pohrát, kde má kamarády a odkud si ji zase odvedu. Přijde mi to v podstatě stejný, jako když malou nechávám u babičky, svěřuju ji hlídací slečně nebo konečně třeba jako pobyt v mateřském centru, kdy děti si v jedné místnosti hrají a maminky se ve druhé místnosti věnují krafání nad kafem nebo nějaké jiné bohulibé činnosti. Mně samotný jesle nepřijdou jako ideální, dávám přednost péči individuální (v našem případě hlídací slečna), ale na druhou stranu si nemyslím, že by to byla kdovíjaká pohroma.

S.

Předchozí 

Tip: Chcete uveřejnit zajímavou informaci také na hlavní straně Rodina.cz?
Autor příspěvku: NeregistrovanýRegistrovaný
Jméno: (třeba :Lenka Nová, tři dospívající dcery)

E-mail (nepovinné)

Upozornění: u příspěvků neregistrovaných uživatelů jsou zveřejňovány IP adresy. Vaše IP adresa je 10.80.2.253
Název:

Text:

Pokud nejste robot, odpovězte na otázku: 8-7= 
:-) ~:-D ~;) ~;(( ~:( ~k~ ~j~ ~f~ ~g~ ~Rv ~R^ ~s~ :-© ~l~ ~m~ ~n~ ~o~ ~p~ ~q~ ~2~ ~t~ ~v~ ~w~ ~x~ ~y~ ~z~ ~a~ ~b~ ~c~ ~d~ ~e~ ~h~ ~3~ ~4~ ~5~ ~6~ ~7~ ~8~ 
Pravidla diskuzí:
Je nepřijatelné vkládat příspěvky, které jsou neplacenou reklamou (chcete-li reklamu, kontaktujte redakce@rodina.cz), které jsou urážlivé, vulgární, rasistické nebo v rozporu se zájmy serveru Rodina.cz. Redakce si vyhrazuje právo takové příspěvky odstraňovat.

Přečtěte si pečlivě úplná pravidla diskuzí.

(C) 1999-2018 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.