Porod mladé holky s minimem informaci??? To asi není o věku, i když se zbytkem souhlasím.
Byla jsem dost stará piksla, když jsem rodila svoje první dítě, a mix pocuchaných hormonů, dlouhotrvající a stupňující se bolesti, bezmoc a bezradnost způsobily, že jsem poslouchala personál porodnice jako hodiny, aniž bych uvažovala, jestli jejich požadavky jsou logické nebo pro mě prospěšné. Taky jsem nechala "šáhnout" každého, kdo přišel (v naději že už mi konečně řekne že se otvírám) a taky jsem se nechala odvelet na "kozu". (Naštěstí ostatní medicínské zásahy se mi vyhnuly, voda praskla sama a Hamiltona mi nikdo ani nenabízel, protože malá šla přesně v termínu, ale věřím, že bych je v naději, že vědí co dělají, nechala udělat cokoli)
Takže já tvrdím, že první porod je něco, na co vás teorie nijak nepřipraví a smekám před každou, která si v těch bolestných hodinách dokáže uvědomit, co přesně pro své tělo a pro své dítě chce. Věřím že u druhého dítěte už budeme každá připravenější a asertivnější.