... telo rodičky ví, kdy má rodit. Samo se postupně připraví, podle mě to chce kliiiid a trpělivost.
Z nedavne doby vim o 3 maminkach (1 kamaradka a 2 zname), ktere proste rodit nezacly. 1 den vsechno v poradku a za 2 dny dite mrtve. Vse bez jakychkoliv lekarskych zasahu, termin tak akorat k porodu, tehotenstvi bezproblemove, zadne prstarle nebo naopak mladinke maminky, ve 2 pripadech se ani na nic neprislo pri pitve (v tom poslednim nevim). Akorat proste nezacaly rodit. Vsechny samozrejme premysli o tom, kde se stala chyba, jestli za to nemohou doktori, ze neodhalili nake komplikace nebo tisen, ze nevyvolali porod... Asi je to nahoda, ze se to ted v mem okoli stalo 3x (i kdyz zas tak moc rodicich kamaradek nemam), ale vrta mi to hlavou, proc???
A jeste neco. Vsude se docitam, jak je nebezpecne pichnout plodovou vodu, kvuli infekci apod., jak to ma urychlit porod a necini to... Me praskla voda doma 14 hodin predtim nez se Adamek narodil (tak nevim, jestli to bylo nejak zvlast urychleno), nijak jsem do toho nezasahovala, voda ze me tekla proudem, ne zadne kapky. A nejakou infekci si rozhodne nikdo hlavu nelamal, kdyz jsem volala dr., ze teda jedu do porodnice, tak me po sdeleni, ze nic jineho krome te praskle vody se nedeje (zadne kontrakce, ty prisly az za nejakych 10 hodin), tak mi rekl, at klidne jeste zustanu doma, ze to zatim nic neznamena. To tam ten muj chudacek byl 14 hodin nasuchu?
nebo jak to teda s tou vodou je?
Omlouvam se, ze to neni k tematu.