Moc zajímavý článek, to jak to chodí v Americe je nádherné. Takto si představuji porodnici.
Popis postupů v české porodnici zní naprosto příšerně, ale to rozhodně není pravidlo. Za poslední dva roky jsem zažila dva porody v jedné z největších porodnic, přes příšerné prostředí, nepoživatelné jídlo, jsem byla spokojena s přístupem jak lékařů, tak sester, přes to, že měli evidentně dost práce a určitě zejména sester bylo méně, než by bylo třeba, tak jsem nikdy nezažila, že by byli otráveni, natož měli nemístné poznámky. Za ty dva roky se to navíc ještě zlepšilo. Co se týče vážení po-před krmením, tak to se sice provozuje, ale až ve chvíli, kdy se tvoří mléko a je na matce, zda to bude opravdu dodržovat, neboť rozhodující v hodnocení růstu dítěte je denní vážení. Před dvěma lety mi také ještě nabízeli po dobu, než se vytvoří mléko dokrm UM, tentokrát již nabízeli cizí mateřské mléko ale nikdo mne do toho nenutil, naopak, maminkam, ktere dokrmovaly, ve chvíli, kdy se mléko začalo tvořit doporučili už nic nepřidávat. Co je hlavní problém myslím je to, že porodnice je nemocnice - pobyt v porodnici je díky tomu šíleně nepříjemný - neustále vám někdo vbíhá do pokoje s nějakým vyšetřením, něco jako klid neexistuje. Ale je to hlavně otázka peněz - a také by změnu muselo vedení porodnic chtít a prosadit ji.
Předchozí