Nedá mi to a musím reagovat, během čtení článku mi při líčení českých poměrů doslova padala brada a několikrát ze mě vylítlo: "To si dělá srandu!" - samozřejmě chápu, že nedělá. Mně se podařilo najít takové lékaře, kteří mi vyhovují (i když to někdy trochu trvalo), nechci se tím vychloubat, jen třeba někoho povzbudit, ať se nedá. U mého gynekologa si odkládám v kabince, která je průchozí - jedny dveře vedou do sesterny a druhé do vyšetřovny, sestry chodí samozřejmě jinudy. Spodní kalhotky si sundavám až těsně před vyšetřením a poté si je hned zas oblékám, taky je zde zvykem nosit si s sebou delší sukni, která se jen vyhrne. Porodnici jsem si opravdu vybírala, i když stejně si nemůžete být jisté, do čeho vlastně jdete. Jsem z Teplic a zvolila jsem po pečlivém uvážení Litoměřice - byla jsem maximálně spokojená, opravdu všechny sestry byly moc milé, měla jsem připravený porodní plán, který byl nakonec téměř k ničemu (mimo body o kojení a dokrmování), protože jsem rodila císařem. Ovšem ten plán měli už od sepsání porodopisu založený v mé kartě a opravdu každý, kdo se mnou během porodu měl co do činění, si ho přečetl, takže mi neustále někdo říkal, abych se nezlobila, ale tu polohu si tedy opravdu nebudu moci zvolit sama:) A musím říct, že jsem několikrát odpovídala na otázku, kde jsem se jim tam vzala, když jsem přece až z Teplic - asi to moc často nevidí. A na závěr tedy nevím, jak to vypadá u jiných pediatrů, ale naše paní doktorka má vypsané ordinační hodiny, kam chodí pouze nemocní a na kontroly, očkování a konzultace s neakutními potížemi (vyrážky atd.) objednává na konkrétní termíny, většinou na odpoledne.
Předchozí