| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Přidat názor k článku Těhotenství a porod – USA versus ČR

Díky za tohle vysvětlení z "druhé strany". Rodila jsem na Bulovce a když se mi zaseklo otvírání, tak jsem poprosila, ať mi "NĚCO" dají. Ani jsem nečekala epidurál, na předporodním kurzu nám povídali, že existují i jiné možnosti než epi. No chvilku PA přemlouvala, že prý to mám dobře rozběhnuté (mně to tak nepřipadalo), ale pak že tedy zavolají anesteziologa. Ale upozornili mě,že se může stát,že nepřijde, že tam nemusí být žádný k dispozici. To jsem se trošku vyděsila, ale asi za 15 minut přišel, píchnul mi ho a trochu se divil, že mu děkuju. Epi porod urychlil a malá se narodila pak strašně rychle. Každopádně mě trochu šokovalo, že anesteziolog nemusí přijít, protože má práci jinde. To má tak velká nemocnice tak málo anesteziologů? No jak píšete vy, tak asi je to v našem zdravotnictví tak špatné, že i velká nemocnice může mít zrovna všechny anesteziology na jiné operaci a pak jde porod stranou. No ale co by se stalo, kdyby byl z ničeho nic nutný akutní císařský řez??? To by přeci musel přijít, ne?
Švagrová mi vyprávěla, že například v Náchodě chtěla epi a bylo jí řečeno, že anesteziolog nemá čas. Pak tedy při císaři přišel stejně. Ale postupně se všech známých, které rodily po ní (během tří let) jestli měly epi a všem bylo řečeno to samé. Dělá to na mě dojem, že náchodská nemocnice je snad proti epi zaujatá, to přeci není možné, tohle pacientkám neustále odmítat.
Příští porod chci taky epi (jestli to teda nebude nějaká rychlovka:-)) A řeknu si o něj ještě před porodem, aby s tím počítali a ten anesteziolog si na mě ten čas udělal. I kdybych za to měla zaplatit deset tisíc, prostě ho chci a šmytec. Snad mi to vyjde, doufám tedy.

Předchozí 

Tip: Chcete uveřejnit zajímavou informaci také na hlavní straně Rodina.cz?
Autor příspěvku: NeregistrovanýRegistrovaný
Jméno: (třeba :Lenka Nová, tři dospívající dcery)

E-mail (nepovinné)

Upozornění: u příspěvků neregistrovaných uživatelů jsou zveřejňovány IP adresy. Vaše IP adresa je 10.80.2.253
Název:

Text:

Pokud nejste robot, odpovězte na otázku: 6-4= 
:-) ~:-D ~;) ~;(( ~:( ~k~ ~j~ ~f~ ~g~ ~Rv ~R^ ~s~ :-© ~l~ ~m~ ~n~ ~o~ ~p~ ~q~ ~2~ ~t~ ~v~ ~w~ ~x~ ~y~ ~z~ ~a~ ~b~ ~c~ ~d~ ~e~ ~h~ ~3~ ~4~ ~5~ ~6~ ~7~ ~8~ 
Pravidla diskuzí:
Je nepřijatelné vkládat příspěvky, které jsou neplacenou reklamou (chcete-li reklamu, kontaktujte redakce@rodina.cz), které jsou urážlivé, vulgární, rasistické nebo v rozporu se zájmy serveru Rodina.cz. Redakce si vyhrazuje právo takové příspěvky odstraňovat.

Přečtěte si pečlivě úplná pravidla diskuzí.

(C) 1999-2018 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.