Když jsem četla příspěvky některých maminek, tak mám pocit, že jsem opravdu s porovnáním s nimi rodila na měsíci.
A moje teorie je taková, že je to hodně takové o vedení v nemocnicích. V té "mojí" tak při příchodu potvrzuji co si přeju a co ne (např. jsem písemně odmítla praxi žáků) a při odchodu jsem vyplňovala velký dotazník ohledně mé spokojenosti s pobytem - byl rozdělený do několika sekcí, včetně také chování personálu, dodržování důstojnosti, stravy, vyšetření od lékařů ... A také jsem se nesetkala nikdy s nějakým neprofesionálním přístupem sester, PA, doktorů, nikdo si na mě "nevyskakoval" ani mě neurážel, jednali se mnou spíše jak je zvykem v "USA".
Musela jsem si trochu do porodnice popojet, přestože jedna "předtopní" je 5 minut chůze od mého domova.
A na gynekologa mám asi také štěstí, protože to u něj chodí tak jak si některé z vás přejí: přijdu do ordinace, tam si popovídáme, potom mě dr. odešle za plentu "připravit se na vyšetření", vyšetří, po vyšetření se obléknu, a pak pokračujeme v dokončení návštěvy. Nenapadlo mě, že by to mohlo být někde jinak a jsem z toho v šoku.
Jediné co mi vadilo i v "mé" porodnici - je kontrola očistek a poranění při vizitě, když se jí teda účastnil většinou jen jeden dr. a jedna sestra, ostatní stojí u dveří. Téma na zlepšení.
Děkuju za pěkný článek - alespoň vím, že to někde může fungovat.
A k financím: byla bych ráda, kdybych si mohla v ČR připlatit za dodržování lidské důstojnosti, ikdyž je to samozřejmost, která by měla být zdarma. Nejhorší je, že to "připlacení" většinou není možné. Soukromé porodnice neexistují a ani nemocnice na běžké zákroky.
Předchozí