Přijde mi docela úsměvné, že zpočátku avizuješ nemožnost srovnávání služeb, které nemocnice nabízí, a to z důvodu nepoměrných finančních možností u špitálů v ČR a USA a přitom později na tom stavíš podstatnou část svého článku..
Jinak v zásadě většinu Tvých poznatků z českého porodnictví po svých dvou porodech nemůžu potvrdit (až snad na ty vizity a vážení novorozeňat kvůli jídlu..že první tři dny nejedí je absurdní nesmysl, dcerka jen za 4 dny v porodnici po porodní zhubnutí přibrala téměr 400 g, druhý den jsem kojila již 50-60 ml). Chodím ke gynekologovi, který má svlékací kabinku přímo v ordinaci, hned vedle moderního vyšetřovacího polstrovaného měkkého křesla, na kterém je položené jednorázové prostěradýlko (upřímně, svlékat se při každé návštěve do andělíčka by mi nevyhovovalo, navíc, už od svých 15 let chodím na gyn. vyšetření zásadně v sukni, kterou ani na křesle nesvlékám, čili můj nahý zadek nezáhlaedne ani ten doktor). V těhotenství mě vnitřně vyšetřoval snad jen třikrát, až jsem z toho sama byla nervozní.
Rodila jsem vždy s kolektivem mladých příjemných lidí, pravda, nikdo mě neobjímal a za porod nechválil (což by mi přišlo minimálně vlezlé) ba se mi ani nikdo z nich osobně nepředstavoval (že je to žádané jsem se dočetla až zde na Rodině), na kolik cm jsem byla otevřená, když jsem dostala epidurál nevím, natolik zběhlá v jeho aplikaci nejsem a jeho podávání bylo v mojí porodnice více než doporučováno (ač hrazeno pojišťovnou). Při obou porodech jsem se dostala na nadstandart (pokud je histirka o žebrající cikánce pravdivá, pak se opravdu jedná prostě o pecch), samozřejmě výběr z jídelního lístku nebyl, ovšem nabídka vegetariánského jídla ano (u stolečku jsem s mamčou vegetariánkou obědvala)..
čili závěrem...je až podivné, žes měla tolik smůly najednou..
(PS rodila jsem v jedné z "továren na děti" u Apolináře)
Předchozí