Hmm, to je ta vec - ja ho doopravdy platim: ziju totiz v Nemecku a jsem pojistena u soukrome pojistovny. Jsem tim padem "privat" pacient a u tech si doktori muzou (a taky cini) uctovat dvojnasobek sazby. Neco jako nadstandart v nemocnici - a to porad. Tak se doktori (i v nemocnici) snazi si tyto patienty "udrzet" a ucinit spokojenymi... ;-)
Ten pristup doktoru - ja jsem vsevedouci buh a ty jen blbec - byl tady pred asi 30ti lety taky. Zakonodarce musel par veci zmenit - napr. POVINNOST vysvetlit pacientovi CO a JAK bude delat, jaky jsou rizika a tohle vse formou, kterou ten pacient ROZUMI! A vsechno pekne zdokumentovat s nacrtky a obrazky...
Na zacatku jsem (zvykla z Cech) jen stala s otevrenou pusou. Ja vim, vse a vsichni tady taky nejsou perfektni (hlavne pro zakonne pojistene) ale ten prumer a STANDART je jiny...
A jeste na zaver: ja fakt platim: dostanu pak postou ucet, kde stoji presne kdy, jak, za co a dokdy. Takze mam prehled a kontrolu. Potom si ty penize samozrejmne necham vyplatit od me pojistovny...
Je nepřijatelné vkládat příspěvky, které jsou neplacenou reklamou (chcete-li reklamu, kontaktujte redakce@rodina.cz), které jsou urážlivé, vulgární, rasistické nebo v rozporu se zájmy serveru Rodina.cz. Redakce si vyhrazuje právo takové příspěvky odstraňovat.
Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.
Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti. Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.