Už kolikrát jsem nad tím také přemýšlela. K tématům "Dítě v posteli", "Porody na poli", "Bonding hned po porodu" bych ráda řekla toto:
Pokud vezmu své dítě ve dvou letech na sedátko na kolo, ve čtyřech s ním chodím lyžovat na sjezdovku, v pěti mu dám vlstní kolo, v šesti ho vezmu na přechod Tater a celý život ho vozím na kroužky závodní gymnastiky, malování a zpěvu...NESMÍRNĚ HO TÍM OHROŽUJI!!Nikdo mi nevyvrátí, jak je nebezpečná jízda autem,a jak moc je nebezpečná jízda na kole(úraz,sražení jiným vozidlem), lyžování(nahuláká do něho nějaký rychlejedoucí bezohledný magor, spadne z lanovky(viz.slovensko) atd...bylo by nejlepší dítě izolovat a nic z toho mu nedopřát?Já říkám NE!!!Samozřejmě že si to musí každý rodič přebrat sám, ale NESMÍRNĚ DÍTĚ OCHUZUJEME, pokud jenom úzkostlivě myslíme na všechna nebezpečí, která se mu mohou stát a ode všech "nebezpečných radostí" jej izolujeme.UVĚDOMUJME SI RIZIKA,tak alespoň trochu snížíme všechna ta nebezpečí, co dítě mohou potkat(přílbu na kolo,střízliví rodiče při spaní s dítětem, odchod z porodnice dříve jen v případě její blízkosti,normálního novorozence atd.)...ale nepřehánějme to, naučíme tak dítě NE ŽÍT, ale PŘEŽÍVAT.