Ahoj,
nedělej si s tím hlavu, každé dítě má svoje tempo a ve třech letech jsou všechny na stejné úrovni až na statisticky dané výjimky v dobrém i špatném slova smyslu:) Mám srovnání ve svých vlastních dětech:
1. otočení 6M, nelezl, sám jedl 10M, chodil od 13M, bez plen úplně 16M,mluvení po 2. roce
2. otočení 3M, lezení 6M, chodil od 11M, mluvení po 2. roce, bez plen 2 a 3/4 roku
Starší syn byl hodné spavé miminko, kliďas od narození a podle toho vypadalo i jeho tempo vývoje hrubé motoriky, na druhou stranu cokoliv jsem si tkzv. vzpomněla, jako např. nočník, samostatné jezení, okamžitě akceptoval. Prostředníček byl uplakánek a poté vzteklounek a pokroky dělal, když ON chtěl. Říkám o něm, že mi ho Pánbůh poslal, aby mi ukázal, že po mým prostě vždycky nebude:) Do školky šli oba naprosto samostatní. Teď mám doma benjamínka a toho už si vychutnávám úplně v klidu.
Hlavně bych si být tebou našla jinou kamarádku, tohle ani kamarádka není, jenom si na tobě hojí mindráky a evidentně fakt kecá:)))) Osobně jsem došla k názoru, že je život moc krátkej na to, aby se člověk dobrovolně setkával s lidma, kteří ho vycucávaj a necítí se s nima dobře. Nedělám si násilí a je mi mnohem líp!
Předchozí