Holky nezaměřujte se (jen) na nadváhu. Byla jsem těžce nemocná a po léčbě (byť úspěšné) jsem vážila 48kg při 170cm. Vypadala jsem naprosto příšerně -chodící kostra (navíc po chemoterapiích bez vlasů) a neumíte si představit, jaký byl problém přibrat na původních 57kg! "Zpustlost" není o nadváze. Teď už jsem několik let na mateřské a proti zpustlosti (tj.rezignaci na svůj vzhled) radím zařadit jakoukoli pravidelnou aktivitu mezi lidmi- ať už chození na pár hodin do práce, jak tu někdo psal, nebo třeba já chodím zpívat do sboru (+koncerty, soustředění...stále příležitosti se pěkně obléct, nalíčit, učesat).Teď jsme se s manželem zapsali do tanečních a to je teprve něco (to máte šaty, boty, kabelka, vlasy, nehty
))) Kromě přímo terapeutického účinku na naše manželství (jít někam spolu bez dětí!!!) to dost pozvedlo i mě samotnou. Uznávám, že to není rada univerzální pro všechny, ale třeba vás napadne nějaká dostupná aktivita i pro vás. Důležitá je pravidelnost, jinak do toho vždycky "něco vleze"...