Zřejmě reagujete špatně na mléčné produkty. Víte, ono těch potravinových reakcí je celá řada. Pravá alergie, intolerance- chybění enzymu nebo jeho částečný deficit, farmakol.reakce (známá kopřivka po jahodách), reakce na mikrobiální znečištění potravy, atd. - přesně tu reakci, kterou popisujete vy, má na mléčné produkty můj bratr - křeče, "škrounání" v břiše, průjem při konzumaci většího množství mléčného produktu... Prostě mu mléko a mléčné produkty nedělá dobře. Řešení je prosté: vynechat. Vápník lze získat i z jiných zdrojů (jen z vody lze získat 200 mg denně, další zdroje: luštěniny, vápníkem obohacené nápoje (sójový ,rýžový), mák, cereálie, zelenina, atd. Vápník z mléka je sice relativně dobře využitelný - ale zastoupení prvků důl.pro vstřebávání Ca není zas tak příznivé - hl.Mg. Každopádně, alternativních zdrojů Ca je víc než dost a to, čeho se lidé při vysazení BKM nejvíc obávají = nedostatek Ca, není vůbec problémem). *V*
Předchozí