taky mám dcerku od 3 měsíců atop.ekzém, já sama od narození těžký ekzém, od 12 let lehčí astma.Hned po osypání ekzémem téměř na celém těle jsme byly poslány do Motola k Dr.Čapkové, ta nechala udělat testy na potrav.alergie-bohužel jsem nekojila, pila v té době Bebu HA-a bohužel zjištěna alergie na BKM a bílek.Nyní je Natynce 2,5 roku, dodržuje dietu bez vejce a mléka, hypoalergení stravu, pije spec mléko Neocate, bohužel téměř nejí ovoce-kromě hroz.vína, zeleninu jí skoro všechnu, také mám pocit, že musí mít nedostatek vitamínu, dávám denně vit.sirup pro děti od + roku, prý lepší než nic.Jinak dáváme denně kapky Zyrtec a Lacidofil-na podporu střev flory, už od 4 měsíců věku, vysypeme kapsli do vody.Začátky ekzému byly strašné, kůže téměř tekla, dávala jsem obklady Jariše když bylo nejhůř, mazala a doteď mažu syndermanem-promazávání, když bylo nejhůř kortikoid.mast Locoid lipocream, koupeme v oleji Linola a takové ty věci jako bez aviváže, pouze bavlnu na tělo, nezapotit se zbytečně, žádné zvíře a zbytečné alergeny doma atd.se snažím dodržovat....je to běh na opravdu dlouhou trať, vím že se to může kdykoliv zhoršit, na podzim jsme měli trochu zhoršebí na 3 měsíce a teď je to zase uplně dobré, nikdo by nic nepoznal
Předchozí