Milé maminky.
Nemám ráda výmluvy na těhotenství, porody a kojení. Mám sklony k obezitě, sníženou funkci štítné žlázy, ve svých padesátijedna letech mám BMI 22,6. Při druhém těhotenství( bylo mi 40 let) jsem zásluhou hormonů, které jsem užívala, abych nepotratila, přibrala třicet kilogramů. Všechny jsem postupně shodila. Kila šla dolů nejen zásluhou kojení, nevyspání se, druhá dcera asi tak šest měsíců proplakala, především však dostatečným pohybem za kočárkem. Všude jsem chodila pěšky, nepoužívala jsem MHD. Pochopitelně jsem i trochu, zdůrazňuji trochu doma cvičila. Oblékaná a upravená jsem chodila vždy. Dnes, když se podívám kritickým okem na svoji postavu, vidím spoustu nedostatků odpovídajících přibývajícím rokům. Avšak prsa a břicho nemám poznamenané ani těhotenstvím ani kojením, v pase mám 68 centimetrů. Uvést tělo do původní figury není otázka diety, nýbrž změny stravovacích návyků. Nikdy jsem po svých dětech nedojídala, nezajídala jsem stres a nedostatek spánku. Vše je milé maminky o tom, co jíte a jak se hýbete. Dnes, když řekne moje 27 letá dcera své 10 leté sestře, že je hrdá na svoji matku, jak ve svých letech vypadá, mám pochopitelně velkou radost. Po porodech jsem nehubla kvůli mužovi, ale kvůli sobě, svému zdraví, svému dobrému pocitu ze sebe samé Připadala bych si zoufale nepřitažlivá pro svého muže. Nevymlouvala jsem se nikdy na těhotenství, jen jsem vždy mohla poukázat na svoji lenost a pohodlnost.
Předchozí