Bohužel k tomuto problému se druží ještě jeden a to je skoro ten horší problém. Lékaři často NEPOMOHOU a dokonce uškodí. To, že mi dětská lékařka tři týdny, kdy malá vypadala jako rajče, tvrdila, že to jsou hrozné potničky, to jsem dokázala překousnout (na alergologii jsem se objednana bez jejího vědomí sama), ale že mi alergoložka tvrdí při alergii na BKM a citrusy, že mám jíst jogurty a že moje tělo občas potřebuje i pomeranč
???
Lékaři často neporadí ani se základní informatikou, neudělají pořádné testy, ale napíší kortikoidy, aby to měli "zaléčené". Často se setkávám s tím, že lékaři tvrdí, že na testy jsou děti malé, že stačí "mazat" a nedávejte to barevné oblečení a moc nekoupejte.
Na jednu stranu tvrdí, že to nemáme přehánět (dieta), ale na druhou žádají maximální naplnění jejich nabídnutých opatření (vymlátit zvířectvo v širokém okolí i když na něj dotyčný alergický není)!
Nelíbí se mi, že když mají na věc jiný názor než pacient, radši mu tají informace, nenabízení alernativy, nevysvětlují, aby se radši vůbec neptal!!! Když se člověk snaží vyvinout iniciativu, dostane se mu mírně soucitného pohledu s patřičným komentářem!
*V* těším se na další články! Každá věta dobrá!