KUbča je taky osídlený - já sito cíleně zjistila a šla proto rodit do Podolí.
U nás rodinná anamnéza děsná - já: polyalergik, můj bratr: silný exematik, manžel: alergik, astmatik, v jeho rodině alergie, astma....
V těhu i po dobu kojení jsem držela dost přísnou dietu, vylučující alergizijící potraviny jako sladké mléko (ne zakys.m.v.), ryby, ořechy, trop.ovoce atp...
Kubíčka osídlili hned po narození a pak ještě vždy po užívání ATB (měl je 2x).
On je co se alergií týče prozatím naprosto v pořádku.
I když jeho imunitní systém je zřejmě dědičně hodně reaktivní - před rokem mu zjistili (po 3 měsíčních atacích 40-41stupňových horeček (bez jiných příznaků)-trvajících cca 4-5 dnů zvýšenou funkci imun. systému).
Faktem ale je, že nebýt toho, že jsem v tomhle dost plašan (brácha jako atopik byl na tom v dětství příšerně) a i když máme dětskou doktorku výbornou, nespokojila jsem se s kontatováním, že jde pouze o virózy a sama se snažila kontaktovat nějakého odborníka. Nakonec pomohla paní doktorka z Podolí, kam chodíme na odměry v rámci studie aplikace Colinfant, která mi doporučila tamního imunologa. Nebýt jí a nebýt jeho, možná už bych měla doma alergika. V úterý tam zas jdeme, tak doufám, že dopadneme dobře....
Předchozí