Zaostalé děti? No to koukám jako blázen... Já je vidím jako úplně normální. Resp. nepřečetla jsem si o Tvých dětech nic nenormálního. Každé dítko je naprogramované trochu jinak a bere to tak i většina pediatrů. Moji kluci uměli některé věci později, některé dříve. Ten starší v 9 měsících ani neseděl(paní doktorka říkala, že některé děti to tak prostě mají a je zbytečné se tím zabývat) a v 11 chodil. Dneska běhá jako čamrda. Mladší má 8 měsíců a staví se na nožky. Ach jo. A to jsem si myslela, že bude ještě chvilku pohodka, ale už je to Kalamity Jane.
To časné chození zas není bůhvíjaká výhra. To bych "kamarádku" asi soucitně politovala
Starší ve třech letech opustil plenky na noc. Ze dne na den, prostě si sám řek, že už to zvládne. My rodiče jsme byli v klidu, babičky už méně. Vždycky jsem říkala nebojte, do školy s plenkama nepůjde, hlavně klídek.
Je taky pravda, že některé ženy mají tendenci být za každou cenu a ve všem lepší než ostatní. Zpravidla si tím něco kompenzují. Třeba ji někdo válcuje...
Nevím, jestli by mi takové "přátelství" stálo zato. Možná bych jí zkusila říct, že s ní nesoutěžím, neposuzuju ji, ani nehodnotím, že se mě nemusí bát a že to, co dělá, je mi protivné. Tak v rámci zachování dobrých kontaktů by bylo fajn se nad tím zamyslet...