Mila Jano!
Moc Te pozdravuji. Par predchozich komentaru ke Tvemu velmi smutnemu clanku jsem si precetla. Nektere jsou velmi zajimave a povzbudive i pro vsechny ostatni maminky.
Je velmi tezke aby kdokoli radil v teto tak velmi zavazne situaci. Presto vsak dovol abych i ja prispela svym nazorem na teto problem.
Ja osobne si myslim, ze Tve miminko bude v poradku. Prece jen bych pro jistotu volila amniocentezu(AMC). Podstoupila jsem ji take,jako milony jinych maminek na celem svete. Mohu Ti vsak rici, ze jistota jakou pak budes mit (jak v dobrem, tak spatnem slova smyslu) je ver mi k nezaplaceni.
Nebudu zde soudit jestli je dobre ci zle se ke spatnym vysledkum tohoto 100%vystreni! postavit zady, ci celem a donosit miminko az do konce. Mam bohate rodinne zkusenosti predevsim s MD (mela ho ma sestra). A proto bych nerada svuj dopis stavela na techto uvahach. To si bohuzel musi kazdy zvazit sam. Verim Ti ale, ze je to to nejtezsi rozhodnuti v zivote.
Musim se vsak vratit k tomu, co ja povazuji v teto situaci za opravdu zasadni a tim je: "tehotna maminka musi vedet na cem je,pokud to technika a moznosti dovoluji". Jak v dobrem, tak spatnem slova smyslu. A za to ta AMC opravdu stoji. Srovnavat rizika potratu pri tomto vystereni a rizika narozeni nemocneho ditete neni, jak bych tak rekla uplne na miste. I kdyz znam na to Tvuj nazor. Prece jen si myslim ze jistota a znalost vsech dostupnych podrobnosti(ze vsech vysetrenich) ma nesmirny vyznam prave v takoveto slozite situaci. Mej proto prosim na pameti, ze po cely zbytek sveho tehotenstvi budes zit v neuveritelne nejistote a strachu, coz se da jednim tydnem naprosto zvratit (AMC+par dni na vysledny).Ver mi ze budes potom vedet na cem jsi a cely zbytek tehotenstvi si prozijes v pohode, protoze proste budes vedet na cem jsi. Bohuzel se v dnesni dobe neubranime zadnym testum. Pokud jsis je zvolila i nyni dotahni to tedy do konce a netrap se. Miminko to citi a je nejiste s Tebou. A pokud bys prece jen po urceni vysledku nebyla spokojena, mas jeste dost casu na rozmyslenou. To uz ale zabiham prilis daleko. Zaverem bych Ti chtela poprad hodne odvahy a jeste vice sil do dalsiho cekani a rozhodovani. Narozenim mininka totiz vsechno teprve zacina.
Ahoj a hlavu vzhuru, Martina.
P.S. Kdybys chtela pokecat,napis!
Předchozí