| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Přidat názor k článku Atopický ekzém - 1. díl

To je zajímavá otázka. Odpoveď nevím, ale naše 3. dítě ekzém zatím nemá :-). Je fakt, že jsem cosi zkusila a tuto zkušenost se pokusím popsat:
Sklon k atopii se dědí - dítě má půl genetické informace od mámy a půl od táty. Já jsem atopik, obě větší děti byly "klasické" příklady nepotacení se (tj. k mému údivu jakoby jim příroda zcela zazdila tátu, který je zdravý jako ryba :-)) Kašlavé, ekzematické, často choré. Po letech přišel na svět ještě syn. V mezidobí už jsem věděla, že když jím bezlepkově, přírodně, jen minimum masa..., tak ekzém nemám. V tom jsem pochopitelně pokračovala i v těhotenství s tím, že mne to vyvíjející se dítě strašlivě nutilo jíst ryby - bez krabičky olejovek denně, kusu uzené makrely, filého z tresky na másle to prostě nešlo. Přišel na svět opravdu statný jedinec. Do dvou let byl na bezlepkové stravě. Nevím, je-li to k něčemu, ale tak jsem to někde četla. Zatím je v pohodě. Bez ekzému a marodí opravdu výjimečně. Všichni jsme bez ekzému, ale u nás to opravdu znamená disciplínu v jídle. Rýže se zeleninou, zelenina s jáhlama, žádné exotické ovoce, ne moc mlíka, masa jen občas malý kousek. Prostě taková jaterní dieta. Mnohé celostní systémy spatřují příčinu kožních chorob v nedobrém metabolismu. Jakože játra a ledviny nestíhají očišťovat tělo, tak si toto pomáhá přes kůži, případně sliznice. Takže se snažíme neházet "do kotlů" nic zbytečného navíc, každý paralen si 7x rozmyslím :-). Podstatné je, že odpadlo mazání se "zázraky", odpírání si plavání v chlorované vodě.

Předchozí 

Tip: Chcete uveřejnit zajímavou informaci také na hlavní straně Rodina.cz?
Autor příspěvku: NeregistrovanýRegistrovaný
Jméno: (třeba :Lenka Nová, tři dospívající dcery)

E-mail (nepovinné)

Upozornění: u příspěvků neregistrovaných uživatelů jsou zveřejňovány IP adresy. Vaše IP adresa je 10.80.2.253
Název:

Text:

Pokud nejste robot, odpovězte na otázku: 6-6= 
:-) ~:-D ~;) ~;(( ~:( ~k~ ~j~ ~f~ ~g~ ~Rv ~R^ ~s~ :-© ~l~ ~m~ ~n~ ~o~ ~p~ ~q~ ~2~ ~t~ ~v~ ~w~ ~x~ ~y~ ~z~ ~a~ ~b~ ~c~ ~d~ ~e~ ~h~ ~3~ ~4~ ~5~ ~6~ ~7~ ~8~ 
Pravidla diskuzí:
Je nepřijatelné vkládat příspěvky, které jsou neplacenou reklamou (chcete-li reklamu, kontaktujte redakce@rodina.cz), které jsou urážlivé, vulgární, rasistické nebo v rozporu se zájmy serveru Rodina.cz. Redakce si vyhrazuje právo takové příspěvky odstraňovat.

Přečtěte si pečlivě úplná pravidla diskuzí.

(C) 1999-2018 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.