Také jsme se snažili vybrat porodnici s nejlepšími lékaři a vybavením s ohledem na kluky, jenže je třeba si uvědomit, že většina rodiček do toho co je nejlepší pro jejich děti zakomponovává též lidský přístup k nim osobně. Většine určitě nejde o tom, aby se ony měli dobře, ale aby se měli dobře jejich děti a to skrze to, že ony se budou mít dobře. A já jim dávám za prvdu, že je to také důležité. Život je o kompromisech, ale kdybych měla na výběr (ted preháním) super porodnici, kde mě-rodičku lidsky zdeptají a méně dobře vybavenou s lidským respektujícím přístupem, tak si v našem případě (rizikový, protože šlo o dvojčata, ale nikoli super rizikový) porod, vyberu rozhodně tu druhou. Protože ono to není jen o tom vybení a úrovni lékařů, ale i o jejich přístupu. Někdy mi nedostatek empatie, nerespektování, neinformování vyráží dech. A ty požadavaky na přirozený porod nejsou tak mimo. Možná se za pár let i my budeme z nějakých studií dozvídat (a vy seznáte a třeba uznáte), jak prospěšné pro děti je, že mohli pobýt u maminky ihned po porodu, že se uskutečnil vhled atd. atd., a že je to možná pro ně důležitější než-li o pár procent menší riziko komplikací