| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Přidat názor k článku Bytový design aneb obývací stěna

Bývala móda mít stěnu, teď je zase móda hlavně nemít stěnu. Za 30 let zase budeme žasnout, jak na začátku století mohli lidé vařit v kuchyních a la pitevna a mít minimalistické obýváky se skleněnými stoly a kovovými židličkami. To se prostě všechno mění.
Já nemám ani stěnu, ani tzv. moderní obývák. Zdědila jsem obývák pro prarodičích, takže skok přes jednu generaci. Mám tam mimo jiné velký ušák, drobný černý nábytek ze skutečného dřeva s výrazným kováním (kdysi vyráběný na objednávku), velký masivní dřevěný jídelní stůl, americká kamna. Jen málo ze zařízení jsem vyměnila, něco prošlo renovací. V podobném duchu je i kuchyně. Cítím se tam dobře, proto to měnit nebudu. Fakt je, že téměř každá návštěva mi řekne, jak je to tam příjemně útulné. Nikomu to ovšem nevnucuji, a taky nemám ráda, když někdo vnucuje mně, jak by "mělo" bydlení vypadat. Kdo posoudí, jak by co mělo vypadat, kdo na to má patent?
Podle mě je důležité, aby si každý podle svých možnosti kreativně vytvořil prostor, kde se bude dobře cítit a který bude pro jeho potřeby funkční, a to bez ohledu na to, co je zrovna módní. To, co se nabízí, je třeba brát jako široký přehled možností, z nichž si může člověk pro sebe vybrat a tvořit. Ne otrocky přejímat tzv. módní trendy jen proto, že to právě "letí", nebo šmahem zavrhovat všechno starší jen proto, abychom se odlišili od generace svých rodičů. I ty naše "správné módní trendy" budou jednou podle další generace zastaralé, a nebude to dlouho trvat.

Předchozí 

Tip: Chcete uveřejnit zajímavou informaci také na hlavní straně Rodina.cz?
Autor příspěvku: NeregistrovanýRegistrovaný
Jméno: (třeba :Lenka Nová, tři dospívající dcery)

E-mail (nepovinné)

Upozornění: u příspěvků neregistrovaných uživatelů jsou zveřejňovány IP adresy. Vaše IP adresa je 10.80.2.253
Název:

Text:

Pokud nejste robot, odpovězte na otázku: 1+2= 
:-) ~:-D ~;) ~;(( ~:( ~k~ ~j~ ~f~ ~g~ ~Rv ~R^ ~s~ :-© ~l~ ~m~ ~n~ ~o~ ~p~ ~q~ ~2~ ~t~ ~v~ ~w~ ~x~ ~y~ ~z~ ~a~ ~b~ ~c~ ~d~ ~e~ ~h~ ~3~ ~4~ ~5~ ~6~ ~7~ ~8~ 
Pravidla diskuzí:
Je nepřijatelné vkládat příspěvky, které jsou neplacenou reklamou (chcete-li reklamu, kontaktujte redakce@rodina.cz), které jsou urážlivé, vulgární, rasistické nebo v rozporu se zájmy serveru Rodina.cz. Redakce si vyhrazuje právo takové příspěvky odstraňovat.

Přečtěte si pečlivě úplná pravidla diskuzí.

(C) 1999-2018 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.