Mno mě třeba dceru vzali na Praze 10 bez broblémů. Měla v té době čerstvé tři roky a bydliště máme v Brně. Nicméně mi ji vzali do státní školky a do dvou ze tří soukromých, kde jsme do zkoušeli. Se státní školkou nebyl s přijetím nejmenší problém. Dokonce jsem v rádiu slyšela rozhovor se starostou desítky, že tu místa ve státních školkách jsou, a že pokud má člověk tříleté dítě, tak se někam v městské části dostane. Jen ne třeba do té své vybrané školky, ale na druhý konec městské části. U dvoletých to neplatí. Zřejmě mluvil jen o místních lidech, ale my místní nejsme a místo bylo taky. Znám paní třeba z Bohnic, která sem jezdí s dítětem do školky, takže to přijetí cizích dětí není nijak nestandardní, protože mají místa hodně. Nakonec jsme malou do státní nedali, i když nás vzali. Jedna ze soukromých školek nám vyhovuje víc. Soukromých školek je tady slušná nabídka za poměrně slušný peníz a dostat se do některých taky dá. Tedy některé z těch, co jsme zkoušeli nejsou příímo na desítce, ale v okolí. Takže bych řekla, že situace v Praze není tragická úplně všude. Ještě podoýkám, že jsme nikde nenabídli žádný úplnatek ani žádnou zvláštní službičku.
Předchozí