Lízo,
ne ne – lidi se tam nestěhují bezhlavě. Jenom prostě kupují nějaké zboží za nějakou cenu i s tím, že se jim můžou zkomplikovat 3 roky života. Developer je komerční subjekt, chce prodat tak, aby vydělal. Člověk je normální kupující. Jako kdybys v Hypernově koupila pěkný boty za dobrou cenu a chtěla, aby ti ještě obchodník zajistil certifikát se žirafou. Obchodník řekne – je mi líto paninko, jestli moje botky nechcete, mám x dalších zájemců. Možnost vyjednávání má podle mě spíš ten městský úřad - to je ve vztahu k developerovi větší pán. Pak už jen záleží na tom, jestli vyjednává o školkách nebo o svých tučných provizích, že?
A taky – obec dostává ze státního rozpočtu nějakou částku (nevím jakou) na každé dítě, které má v obci trvalé bydliště. Znamená to, že moje současná obec již tyto peníze nebude dostávat a zároveň uvolním ve školce místo někomu jinému (třeba někomu z Jesenice). Obec, do které se stěhuji, naopak bude dostávat dotaci ze státního rozpočtu, jakmile se tam děti přestěhují.
Předchozí