Tohle je o rozumných mezích. A taky o tom, že vychovávat puberťáka je trošku s křížkem po funuse.
Já měla docela volnost a někdy si říkám, jestli tohle zvládnu. Moje máma mě ani ne v 16-ti pustila s dvěma klukama na na 10 denní čundr a v pohodě, věděla že to jsou slušný kluci :-) a chovali jsme se slušně žádný sexuální experimenty, žádný kouření, drogy, alkohol, nic jen 10 dní legrace a totální svobody a pohody. Nechávala mě jezdit s partou kamarádů na různé šílené i méně šílené akce. A asi to bylo o tom, že mi mohla věřit, že se někde nespustím na scestí. Nevím jak by to dopadlo, kdyby mě přitloukla doma na gauč, myslím, že by ve mě rostl pocit, že o něco přicházím a tím pádem bych to při první příležitosti chtěla okusit. Pak jsme měli jedno docela dobrý pravidlo a to znělo přijdˇsi kdy chceš,ale dopředu řekneš kdy to bude ať je to třeba ve 3 ráno, ale ve 3:00 budeš doma. A to jsem dodržovala dost dlouho a dodržuju to i teď, když manželovi řeknu, že přijdu o půlnoci, tak jsem doma, nebo mu volám.... prostě aby neměl starch že se mi něco stane. A ještě ohledně těch příchodů jsme měli jedno pravidlo, že nebudu chodit domů sama, že je vcelku jedno jestli půjdu s holkama klukama, ale nikdy ne sama.... snad až na dva vyjímečné případy jsem to dodržela.
A jestli bych dovolila dceři aby měla vlasy na zeleno, asi ano..... to jak člověk vypadá není automatická známka toho jaký je, může mít kohouta abýt to super člověk a nebo mít elegantní oblek a být to hajzl o kterého by si člověk neopřel ani kolo. Myslím, že takový experimentálním obdobím si musí člověk projít...
No schválně co jste noslil když vám bylo sedmnáct a co jste měli na hlavě ??? :-)
Pokud bych to měla shrnout do jedné věty, tak je to "Volnost která má hranice"
Kačenka s mrňouskem v bříšku 39 tt.
Předchozí