Já vím !
Jen když se to několikrát opakovalo, tak jsem chtěla jen říct, že právě i v Jesenici vzniklo MC stejně - snahou maminek -ale i podporou sponzorů, bez kterých by to nešlo - MC je v komerčním pronájmu domu se zahradou.
A je to přesně tak - stěžovat si je prima, ale lepší je něco dělat! Navíc v Jesenici školka není zablokována z radnice ( že by se jim nechtělo to řešit), ale dvěma sousedy současné školky, kteří brání postavení druhého pavilonu. A protože stavební řízení se táhne, tak je vše v nedohlednu. Ale není vše jen černobílé - satelit rovná se hrůza. Já vyrostla ve Vršovicích a v současnoti tam přechodně bydlíme - a já při tomhle srovnání je pro život s dítětem Jesenice výrazně lepší - dětská hřiště, zeleň, nádherný rybník (zahrada - ale chápu, že tu každý u bytu nemá), MC, všechny služby v místě, čisté chodníky. Vršovice - chodníky katastrova, tolik h... jsem nidky neviděla, park špinavý a daleko, hřiště zanedbané.... atd. A to ani nemluvím o tom, že v Jesenici se hodně maminek znalo, prostě bylo to fajn. Takže já tu počítám dny a už se moc těším zase na stěhování za Prahu. A to jsem pražák jak poleno