No ja si nemyslim, ze tim, ze jdu kazde rano do prace coby zamestnana matka mam automaticky narok an skolku nebo mam mit prednost. Ja jsem napr. doma a pracuji z domova - nic ale neni konkretni prace pro konkretniho zamestnavatele. Je to treba prace pro rodinu, v podstate asistenstke cinnosti pro vytizeneho manzela (sekreterka nestiha a navic nektere veci neni nutne sverovat ji), nebo co treba stavebni dozor, ten zabere casu vic nez dost a delam si ho sama, protoze jen tak mam zaruku, ze to bude jak chci ja - zamestnavatelem sama sobe? Ci spravovani rodinneho majetku...apod. Tech cinnosti je vice nez dost. Pripada mi hloupe pohlizet na vsechny matky na MD stejne. Ano jsem ted na MD ale musim rici, ze vzdy kdyz jsem byla "doma", makala jsem daleko vic, nez kdyz jsem chodila pravidelne do prace. Ne kazdy jen drepi doma a chodi na piskoviste ci do materskych center
. Presto jsou tyto zeny na tzv. MD - nejsou regulerne zamestnane s razitkem. Maji byt proto v nevyhode?
A navic proc mam jecet kvuli tomu, ze se nekdo hrne do skolky v miste naseho bydliste? Mnohym napr. vyhovuje dat dite do skolky v miste pracoviste, nebo si vybira skolku dle urovne pece o deti, vybavenosti, zamereni atd. A zde vznika nutnost dojizdet. Ja uvolnuji misto v nasi spadove skolce nekomu , kdo tam chce tim, ze sve deti odvazim do skol a skolek v jinych mestskych castech.....ale proc by to melo automaticky znamenat, ze maji narok zase jen mistni deti? Tyto nazory se mi zdaji dost zaprdene a hloupe.