Upřímně řečeno, nezymýšlela jsem se nad tím
. Jen mi prostě přišlo divné propagovat jedny před druhými a bránit zuby nehty to "své". Tím, že mám školku vedle v ulici, tak na ni nemám mít automaticky nárok. Tím, že nemám razítko, nemám být automaticky diskriminována. Mám pocit, že tu je příliš mnoho výpadů proti pisatelce - je jí vyčítáno, že když se stěhovala neposuzovala školku a vybavenost v místě ...atp. Ale proč by měla pomýšlet na školku, když třeba ani náhodou nepomýšlela na dítě? Priority se nám v průběhu života mění a nevidím důvod, proč jí kvůli tomu nadávat a rozčilovat se, že jim chce "ňáká ze satelitu" cpát dítě do "jejich" školky, navíc když má zahradu
. On i ten pohled, že jediné správné je sedět do tří let dítěte doma, je dost demagogický.
Ale na Tvoji otázku, jaká bych nastavila pravidla, odpovídám : nevím, nepřemýšlela jsem nad tím, nikdy jsem podobnou situaci neřešila, školka v místě mi přišla příšerná, děti jsem vždy vozila přes půl Prahy, školku platila, takže jsem místo nikomu neužírala, ale stejně nevidím důvod, proč by měl mít přednost někdo, kdo přinese razítko od zaměstnavatele.