Ahojka, nevím jestli tady nebudu za krkavčí matku, ale mně to tedy pomohlo, že mi dcerku po porodu na několik hodin odnesli (tedy na chvilku ji na mně samozřejmě hned po porodu dali a nechali nás spolu se kochat
) a to i když jsem měla normální fyziologický porod, žádné těžkosti apod. i dcerka byla v pořádku... Rodila jsem v noci a pár hodinek spánku mi pak moc pomohla. A to jsem netušila, že budou téměř poslední - moje dcerka mi od prvních momentů prořvala (ale opravdu prořvala, v porodnici ji ostatní přezdívali siréna) první cca čtyři měsíce a v porodnici se už projevila jako pěkný nespavec a když už spala, tak ne déle než hodinu v tahu... Takže zpětně nevím, jestli bez těch pár hodinek odpočinku po porodu bych se pak rovnou nesložila
. Můj vztah s dcerkou to, si troufám tvrdit, nijak nenarušilo, jsme teď na sebe naopak spíše až nezdravě navázané (je to strašný mamináč
)) ).
Ale to je samozřejmě můj případ a porodnice byla plná klidných spavých miminek, tak samozřejmě u takových je to něco jiného, proč by je nemohla maminka hned mít u sebe když bude chtít, nejsem proti...