U obou prvních porodů jsem neměla jiný požadavek, než porodit své dítě a pokud možno kojit Do třetího porodu půjdu vyzbrojena alespoň tím požadavkem, abyc mi bylo dítě okamžitě přiloženo (pokud bude zdravé) a aby se na placentu vyčkalo alespoň těch 30 minut. Pokud z nějakého důvodu nebudu schopná mít u sebe mimi co nejdříve - u druhého porodu se ta komplikace vyskytla, budu chtít, aby s ním byla alespoň manžel. Syn se narodil ve 3,30, velmi rychle po porodu jsem musela podstoupit lýzu placenty, probrala jsem se z narkózy okolo 6,00. Manžela samo ihned z pokoje vykázali a syna odnesli... Manža pak v 8 hod. odjel do práce. Protože jsem kvůli nízkému tlaku nebyla schopná si do oběda sednout, dostala jsem syna až odpoledne. Do té doby byl sám. Budu trvat na tom, aby se on v tomto případě postaral o to, aby někdo naše mimi pochoval a polaskal, když já bych třeba nemohla. Hlavně ho musím na tu možnost připravit, vzhledem k bezproblémovému porvnímu porodu jsme nic takového nečekali...
Právě kvůli takovýmto článkům a diskusím věřím tomu, že budu umět své požadavky asertivně a v klidu předložit, a hlavně se jich domoci