Minko, buď ráda, že ti děti neodnesli, mně odnesli obě holky, tu první dokonce na 6 hodin - že nemají připravený pokoj, takže já budu celých 6 hodin ležet na porodním sále (a na nepohodlném lůžku) a tam že by pro miminko nebylo dost klidu. Předesílám, že dcera měla 3200 g a já porodila za 3 hodiny od prvních stahů naprosto bezproblémově...
U druhé dcery jsem ležela před porodem 4 dny v porodnici - že prý je přenášná (i když já věděla, kdy jsem počala a tvrdila jim, že má ještě čas). Když jsem porodila v půl třetí ráno, tak mně chtěli nechat 2 hodiny na porodním sále - kvůli kontrole krvácení a tak (to je asi klasika) a dceru odnesli, protože: "Na sále by neměla klid a my vás stejně v půl páté nebudeme stěhovat na nedělky, ale vrátíme vás na těhotné, ať si vás na nedělky přestěhuje dopolední směna - těch je tu víc, než nás na noční...".
Jen poznámka - druhá dcera měla 3800gm takže také žádné chůdě a já porodila za 2 hodiny od prvních stahů a při ranní vizitě Mudr nepoznal, že jsem před pár hodinami rodila, protože jsem byla úplně OK (a 3. den po porodu jsem jezdila na kole...).
Takže v obou případech bez potíží dítě (obě Apgar 10 - 10 - 10) i rodička a jen z "organizačních" důvodů bylo dítě bez matky x hodin. V obou případech jsem se bránila, prosila, vztekala se, ale bylo mi to ho..o platné. A podotýkám, že to jsem šla podruhé rodit jinam, abych se tomu odnesení dítěte vyhnula... A při prohlídce té 2. porodnice před porodem mi bylo řečeno, že pokud nejsou zdravotní potíže, není dítě od matky separováno!!!!!!!
Takže je moc dobře, že se to řeší, že se o tom mluví, jen aby se to změnilo....
S.
Předchozí