Moc hezký článek. Tak nějak to cítím.
Rodila jsem 3x. První porod byl pro mě fyzicky nejnáročnější, ale vzpomínám na něj nejraději. Malá zůstala celou dobu se mnou a bylo to úžasné. Narodila se ve Vysokém Mýtě, kde byla porodnice krátce nato zrušena. Další 2 děti se narodily v Pardubicích. Klučinu odnesli a dlouho se nic nedělo. Měla jsem strach, co s ním je, jestli není přidušený (příšerně jsem kašlala a sotva stačila dýchat). Rodit jsem musela v "klasické poloze" na zádech, byť v letáčcích inzerovali volbu polohy i porodní stoličku. Na pokoj jsem ho ale dostala hned k sobě a vše bylo rychle zapomenuto. Naše třetí se narodila v Pardubicích. Jinak to organizačně nešlo. Opět poloha na zádech. Dostala jsem malou na břicho, podle vyjádření sestřičky to bylo vyjímečné. Malou přes moje protesty odvezli a dostala jsem ji až ráno (narozena 22.50). Důvod - až ji prohlídne pan doktor. Pro mě to byl docela šok. Nechtěla bych rodit doma, doktor v dosahu byla pro mě jistota. Zajímala jsem se o ambulantní porod, ale v okolí to nikde nešlo. Kdybych porodila doma, měla by malá stejnou péči a mámu k tomu. Včera jsme slavili první narozeniny, takže to není nijak stará story. Nemůžu tvrdit jistě, že je to tím odloučením po porodu, ale malá spustí řev, sotva se vzdálím z dohledu. Starší děti to nedělaly. Zato neteř také, ta se narodila předčasně a nějaký čas strávila v inkubátoru.
Předchozí