Salíku, a já bych zase řekla žes ty nepochopila co se snažím říct. psala jsem že to jak vypadá ovlivnuje to, co jí VELKOU MĚROU, ne ze 100%. jasně že za hodně můžou geny, o něco níž jsem psala že můj manžel má nadváhu, a právě proto budu hlídat a ovlivnovat to co jí dokud to půjde. miminálně proto, aby jí vytvořila zdravé stravovací návyky. nebo mi chceš říct že to je úplně jedno? kdybych jí dala do spárů mé tchyně, narvala by ji denně párkama, sladkým, čokoládou, a jedla by ne 5-6x denně, ale pořád. víš jak by vypadala? proč to alespon trochu neovlivnit dokud to jde? jasně, taky nebude proutek, ale to ani nechceme, jen chceme aby si uměla jídlo vybírat.
mmch mám ve své rodině dívku v pubertě, a ano má problém s hormony proto má nadváhu, ale ona tu nadváhu má z velké části také proto že vyžírá ledničku, a vyčítá mámě že má k obědu mín knedlíků než její fyzicky pracující táta. tam je to tak půl na půl, nebude nikdy štíhlá což po ní nikdo nechce, ale nemusela by ani být tak moc obézní.
moje teta s nadváhou kterou měla celý život, se v 70ti letech vydala k obezitoložce, a už shodila 10kg. má motivaci v podobě nového vnoučete, je jí tak líp, bude se jí líp hýbat. prostě jenom upravila jídelníček, žádné diety, začala se víc hýbat.
Předchozí