Ještě jsem chtěla říct Evále, že pořád nechápu, proč se slovo "bio" neustále spojuje s fanatickýma matkama. Já kupuju bio co si můžeme dovolit (v DM stojí 1/2kg bio těstovin 25kč, to není tak zlé, ne?) a doufám, že se dožiju stáří bez civilizačních chorob. Přece kdyby si měla na výběř dva kusy masa, jedno z kuřete které běhá ve výběhu a jí žížaly a druhé krmené antiobiotikama (aby neonemocnělo) a hormonama (aby co nejrychleji vyrostlo a mohlo se zpeněžit), vybrala by sis vědomě to "nakažené"? Nebo kdyby si měla možnost okoupat se v kříšťálově čistém jezeře nebo ve Vltavě, kam by si raději skočila? Jednou bude bio normální a na naši generaci se budoucí generace budou dívat s hrůzou..
O těch skleníkových dětech, něco by se mělo změnit! Například vaření ve školkách..
Ještě na závěr chci zdůraznit, že si opravdu myslím, že dětem neškodí občasný hambáč nebo bonbón. Jen si myslím, že by měli taky vědět, že to není plnohodnotné jídlo. Já chci, aby moje dítě, až jednou bude v jídle samostatnější, sáhlo v hladu po ovoci nebo celozrnném pečivu, ne po Snickers. Chci aby mělo správné stravovací návyky.
Já vím Evále, že nepropaguješ sladké pořád, a souhlasím, že zakazovat se to nemá. Jen by se to nemělo podporovat.
Mimochode