No je vidět, že zkušenosti jsou do určité míry nepřenosné. Naše dcera si totiž takhle brzy nestoupala. První počin bylo sezení a lezení - obojí v 10 měsících cca naráz. Do té doby se akorát tak plazila. Tak týden nato si poprvé stoupla, zcela ve svém vývoji vynechala stoupání a chození s oporou - to nedělala nikdy. Rovnou si stoupala na volné ploše, jak tu někdo psal. Když padla dozadu, tak vždy na vystrčený vyplínkovaný zadek
. Když dopředu, tak na ruce. Lezla jen měsíc, protože se to naučila v 10 měsících a v 11 už chodila. Pády na hlavu měla asi 3, když se naučila sedět (skácela se do boku nebo nazad, hlavička "zaduněla" od plovoucí podlahu a nechytala jsem jen proto, že jsem to nestihla). Ale během skutečně pár dnů to vylepšila tak, že nebyl problém. Zřejmě díky této zkušenosti ale ani zkušenosti z venku jsem fakt nikdy neviděla, aby někdo šel a plácnul sebou rovnou na hlavu. Jenže když jde o cca půlroční stoupající si miminka, tak taková se venku běžně neprocházejí (tedy procházejí, ale v kočárku
)...