No tak já ti teda odpovím, že MÁŠ šikovné dítě.
Moje dcera taky neměla v 1,5 roce plínky ani v noci. Kolem roku plínky nenosila přes den a nehody byly vzácností.
Na syna jsem šla se stejnou metodou, taky se s nočníčkem seznamoval jako maličký a výsledky? "Již" v 2,5 lestech nočník akceptoval a mohl zůstat přes den bez plínek. Ve třech letech přestaly občasné nehody. A noc? S velkou slávou jsme před čtvrtým rokem přestali plíny dávat.
Ano, částečně to zavinil věkový odstup dětí Těžko jsem se mu mohla tak intenzivně věnovat, když jsem musela pozornost dělit mezi dvě děti a dcerka byla opravdu dost akční. Ale především to je dáno jeho povahou, prostě je takový a jeho "nočníkový čas" přišel později. Signály dával, pokud jsem je chytila, tka jsem hned jednala. Jenže on si ty signál sám s potřebou nespojil.
Obě děti byly z látkových plín okamžitě opruzené a to jsem je v mokru nenechávala, neustále jsem "nakukovala", velkou potřebu jsem zpravidla odchytla hned. Bez ohledu na to v čem jsem prala, výsledky byly katastrofa. Nakonec jsme skončili u jedné konkrétní značky jednorázovek (každému vyhovovala jiná). A doma, nebo na chalupě běhali převážně "s holým zadkem".
Pokud jde o pohrdání maminkama co mají jednorázovky - znám dost maminek, co mají látkovky a můžu ti zodpovědně říct, že část těch dětí taky smrdí. Ono je to o tom, jak často maminka přebaluje. Pokud nechám dítě tři hodiny bez kontroly, tak jsem s prominutím prasátko.
Předchozí