Já jsem ta pohodlná matka ;o). Ano, ano, pleny mi vyhovovaly. Ne že bych je dcerce měnila jen dvakrát za den, ale ta jistota, že se nepočůrá, že nebudu muset každou chvíli vystupovat z tramvaje, lítat nad kanály atd.. Tato představa mě upřímě děsila a protož jsem dost aktivní maminky a když jsem měla první dcerku, tak jsme neustále obrážely různé kroužky, pobyty s dětmi a cestovaly, tak pleny pro nás byly prostě obrovská výhoda. Když byly malé dva roky, tak se z ničeho nic začala zajímat o nočník a chtěla se jít vyčůrat SAMA. Mě se to zrovna v té době nehodilo, měly jsme sami jet na hory, ale nebyla jsem proti a světe div se ještě před odjezdem (do týdne) se naučila chodit na nočník a i se sama svéknout a obléknout. Takže jsme to v pohodě zvládly a žádné neustálé ptaní, jestli se jí chce, vysazování, trénování se u nás nekonalo a jsem tomu fakt ráda.
Takže já dám i druhé dcerce šanci dorůs do optimálního věku, kdy bude chtít sama a nechám to na ní a doufám, že to proběhne taky tak bezvadně jako s tou starší.
Řada mých kamarádek učila na nočník i před prvním rokem a "nehody" měly do nedávna. Jistě jsou i případy, kdy to lze, ale já se přiznávám, že ráda využiji výdobytky moderní doby a budu dál LÍNÁ.
Předchozí