| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Přidat názor k článku Pro koho jsou plenky pohodlné?

když si na nějaké diskuzi přečtu, jak se některá maminka stará, jestli nemá doma tyrana, když zareaguje na každé breknutí 2měsíčního děcka - a pak se někdo dobrovolně uváže k takové nočníkové otročině.

Já používala jednorázovky, přebalovala jsem po každém probuzení a před dalším usnutím, v noci na kojení - 10x i víckrát denně. Když bylo mimčo větší, v noci jsem ji nebudila - stejně čůrala hlavně ráno. A když jsem cítila bobek, tak samozřejmě taky. Takže půl dne v 1 plíně u nás nehrozilo. Pořád jsme někde trajdaly, do lesa, do parku, na zahrádku.
U druhého dítěte přebaluju míň, ne že bych byla lakomá nebo líná, ale každé položení a přebalení znamená takový řev a boj, že to omezuju - sahnu na plínu a pohmatem zhodnotím, zda je suchá, nebo skoro suchá (1 čůrnutí). Když je mokřejší, přebalím, ale jinak to nehrotím.

starší dceru jsem začala "učit" ve 2 letech, posazovala, ptala se jak cvok - ale nebyla na to zralá. Slovní zásobu měla větší než manžel, ale čůrání i bobek poznala až ve chvíli, kdy to nešlo zastavit. Strávili jsme tím celé léto, to jí bylo 26 měsíců - naučila se, za cenu stálého převlíkání - ale v létě na zahradě nebo na chalupě to je ok. Dodnes ale zjistí, že chce čůrat, až když je to jentaktak - má prostě jiné starosti. Pravidelně prcháme z metra, tramvaje či autobusu, z fronty kdekoliv (těsně před placením), z úřadů...

Předchozí 

Tip: Chcete uveřejnit zajímavou informaci také na hlavní straně Rodina.cz?
Autor příspěvku: NeregistrovanýRegistrovaný
Jméno: (třeba :Lenka Nová, tři dospívající dcery)

E-mail (nepovinné)

Upozornění: u příspěvků neregistrovaných uživatelů jsou zveřejňovány IP adresy. Vaše IP adresa je 10.80.2.253
Název:

Text:

Pokud nejste robot, odpovězte na otázku: 8-7= 
:-) ~:-D ~;) ~;(( ~:( ~k~ ~j~ ~f~ ~g~ ~Rv ~R^ ~s~ :-© ~l~ ~m~ ~n~ ~o~ ~p~ ~q~ ~2~ ~t~ ~v~ ~w~ ~x~ ~y~ ~z~ ~a~ ~b~ ~c~ ~d~ ~e~ ~h~ ~3~ ~4~ ~5~ ~6~ ~7~ ~8~ 
Pravidla diskuzí:
Je nepřijatelné vkládat příspěvky, které jsou neplacenou reklamou (chcete-li reklamu, kontaktujte redakce@rodina.cz), které jsou urážlivé, vulgární, rasistické nebo v rozporu se zájmy serveru Rodina.cz. Redakce si vyhrazuje právo takové příspěvky odstraňovat.

Přečtěte si pečlivě úplná pravidla diskuzí.

(C) 1999-2018 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.