Nedá mi to, abych také nenapsala svou zkušenost.Jednorázovky mě od počátku smrděly a tak jsem si pro prvního syna pořídila látkovky, které mě od počátku nadchly. Ani jsem na nich moc nešetřila, říkala jsem si, že je využiji i pro druhé dítě, tak co. Přebalovala jsem ho skoro pořád, po každé potřebě plakal. Když se mi počůráním začal v noci budit, dávala jsem mu tak od roka na noc jednorázovky.V zimě jsem také jednorázovky používala na ven, nechtěla jsem, aby mi synek nachladl. Někdy po roce jsem mu ukázala nočník, ale ani si na něj nesedl. To trvá dodnes. Od 16 měsíců si ale začal říkat na velkou a tak jsme nočník přeskočili a šli rovnou na záchod s malým prkýnkem.V 18 měsících se mu narodil mladší sourozenec a do měsíce znovu kakal do plíny. Dnes jsou mladšímu 3 měsíce a zdá se, že se zase vracíme k záchodu. Pořád u staršího doma používám látkovky, ale mokro mu vůbec už nevadí- přitom jsem slyšela názor, že právě kvůli mokru se děti na látkovkách naučí být bez plen dříve.
Mladšího synka jsem ale nakonec do látkovek dala jen párkrát, protože hned brečel a prostě jsem ho nestíhala přebalovat.Je tedy nakonec na jednorázovkách, ale i tak ho přebaluju každou hodinu, když je vzhůru a jinak vždy před spaním a hned po něm. Trochu mě to štve, zadeček v bavlnce je prostě nejlepší, ale narodil se narozdíl od prvního synka v zimě, a tak většinu času prospí venku v zimě, kdy nemůže spát v mokrý látkovce (pokud by vubec spal).Takže látkovky asi nakonec prodám, nebo si je nechám na pozdější věk, kdy nebude vykonávat potřebu už tak často a bude i teplo na přebalování venku.
Jinak já drezuru zcela odmítám. U staršího synka se mi vyplatilo na nic netlačit, prostě i to říkání na velkou přišlo nějak samo.
Předchozí