už jsem se těšila na další Tvůj článek!
Bohužel, takhle se chová většina chlapů. Po dvou, třech letech manželství mi to taky vadilo, teď už jsem dost zvyklá. Na válení po gauči s pivem v ruce (flaška končí pod stolem), drobení brambůrků, různé hlasité projevy trávicích procesů, naprostou nekomunikaci (muži prý "hledí do ohně" - z odborné literatury). Jediné, čeho bych chtěla docílit je, aby, až se konečně zvedne, ten bordýlek po sobě aspoň trochu uklidil. Mám pocit, že muži se cítí doma tam, kde se mohou chovat trochu jako čuníci, nedělat si vůbec žádné násilí. Čím je chlap větší elegán na veřejnosti, tím je doma větší buran. A manželka je ta jediná, která mu to toleruje a oni se dlouho přetvařovat nevydrží.
Možná by mě nakonec mnohem víc deptal pedant, který úderem 19. hodiny zasedá ve sněhobílé košili ke vzorně prostřené večeři, všechno musí jít podle jeho časového rozvrhu, doma se musí mluvit spisovně a chodit pomalu ve společenském oblečení, všechno musí být bez poskvrnky a z 10 vyžehlených košil prohlásí za řádně vyžehlenou pouze jednu. Známá takového chlapa má a je z něj na mrtvici.
Navíc - chlapi v tom nejsou sami, o mojí mami si taky lidi myslí, že i doma je to naprosto dokonalá, načesaná a nalíčená dáma. Ovšem to je velký omyl, rozdíl mezi tím, jak působí na veřejnosti a doma je nebetyčný, co do vzhledu, mluvy, způsobu jednání.
Ovšem velká nevýhoda takové proměny (chlapa i ženské) je v tom, že jaksi láska a někdy i úcta jde do háje. Začnou se oslovovat mámo a táto (to obzvlášť nesnáším) a vzniká rodina založená na zvyku a vzájemných protislužbách a pravidelném sexu v sobotu ráno (nebo ve středu večer). Myslím si, že ozvláštnění za pomoci erotického prádla moc nefunguje, pořád je to ta samá (a postupně i čím dál starší) ženská.
Dá se to vyřešit - najít si jiného partnera, ale ten v 99% bude za dva, tři roky ÚPLNĚ STEJNÝ. Moje kamarádka na to má jednu teorii - jakmile před tebou žačne (s prominutím) prdět, je to v háji...
Takže - zkus vymyslet nějakou akci, která by bavila i jeho, zkus s ním promluvit, ale nejsem si jistá výsledkem. Spíš si na to budeš muset postupně zvykat. Útěchou ti může být to, že ti ostatní jsou stejní.
Předchozí