Už jsem to psala v příspěvku výše - syn bez předchozích příznaků měl během půl hodiny až hodiny teploty přes 40 a veliké bolesti. Tudíž jsem těžko mohla zasáhnout včas, že. Myslím si, že patřím mezi matky, které ví, jak pomoci při běžných dětských nemocech. Mezi ty počítám chřipku, rýmu, kašel. Při těchto problémech taky preferuji bylinky, čaje a sirupy - domácí jitrocelový, lipový čaj, šípkový čaj, malinový sirup si doma taky dělám. Ale angínu, zánět středního ucha, průjem a zvracení si bylinkami a čaji léčit netroufám. Na to nejsem dost odborník. K tomu průjmu - když bylo dcerce kolem 8 měsíců, dostala průjem, zvracela, měla horečku. Kromě kojení a pečlivě připravované domácí stravy nic jiného nedostala, doma nikdo podobné problémy neměl. Takže jsem vyrazila k MUDr. a výtěry prokázaly salmonelu. Díky dietě bylo za 4 dny po průjmu, ale kdybych průjem léčila jen dietou a nešla k lékařce, myslela bych si, že je vše O.K. a mohly bychom nechtěně nakazit další děti a maminy, se kterými jsem se stýkala.
Předchozí