Asi budu z pohledu některých patřit taky mezi pohodlné matky s jednorázovkama... než se malá narodila, s manželem jsme se dohodli, že nejdřív ejndorázovky a řpejdme pak n naučení na látkovky... Vzdali sjem to svorně! jsme ráda za ejdnoduché jednorázkövky - kdžy pominu, že si neumím představit to šílené praní a žehlení, tak si opravdu neumím představit toho malého draka zamotat do klasických plen - ptala jsme se i své mamky, jak nás do nich balila, ale když viděla, co malá při přebalení dělá, sama zapochybovala, zda by ji tma dokázala zavázat. Mluvím o klasických látkových plenách - na ty nové vymoženosti prostě finance nemáme.
Malé je 20 měsíců - jak tu někdo psal, že mu dítko v 8 měsících začalo chodit na nočník a pak přestalo - můžu potvrdit - i u nás je to jak na houpačce. Malá už si i říkala a na nočník i na redukci chodila v pohodě. pak ničeho nic bum a zas enic. Na nočník s evyčůrá a občas vykaká, bez potíží, al většinou vysazujeme my. Pleny má pořád a ještě asi mít bude. Doma ji nechávám běhat i bez nich - výsledke jsou louže a já s hadrem za ní - dokonce mám někdy dojem, že s etím dobře baví. prostě jendou si řekne, pak mi udlěá záměrně louži, pak s ensaží dojít k nočníku a tak pořád dokola. A i když ji na nočník dáváme, stejně si stihne něco pustit do plínky. Takže ať si kdo chce říká co chce, podle mě prostě ještě na 100% nočníkování připravená není.
A k látkovkám - bohužel znám taky případ, kdy holčička nebyla půl dne přebalená...
MMCH naše malá měla jako malá běžně 10 plen/den - počůraná jí vadila Platí dones) - takže nevěřit reklamám, že dítko vydrží spokojeně suché...
A poznámka - já prý byla taky vysazovaná od 6 měsíců a klidně i nočník v postýlce a já opřená o postýlku + v noci buzená..abych se naučila - ano, naučila sjme se kolem roka tuším...ale nevidím v tom, proč by to bylo k mému dobru.
Předchozí