To jsem ráda že v tom nejsem sama. Máme 26 měsíců holčičku a už 14 jsme bez plen ! Čůrá úplně všude!
Je taky vzdorovitá a zatím jí to "nedocvaklo". Hlavně mi připadá že je jí to jedno. Ona je prostě zabraná do nějaké hry a co by se vyrušovala a vytrhovala z jistě zábavnější činnosti než nočníkování. Do této doby to koneckonců dělala tak pořád, ikdyž do pleny. Kdyby šel ale vrátit čas začala bych s nočníkem dříve. My začali v 18 měsících, jak se teď doporučuje, ale v podstatě do této doby žádný pokrok! Tak jsem prostě pleny přestala dávat a peru a peru a převlíkám a utírám loužičky..
Na druhou stranu ta bezplenková metoda je jen pro maminky které nemají nic moc na práci nebo mají jinou pomoc - občas jim někdo pohlídá aby mohli uklidit a tak, nebo mají spavější děti (když dítě spí vše potřebné stihnou udělat) pro mě je to nereálné, mám velký dům, zahradu, spoustu povinností
a permanentní sledování prcka jestli se mu chce nebo ne...,navíc je hyperaktivní a nespavé a tak spíše jen sleduju aby si neublížilo.
Přeju všem maminkám pevné nervy, spoustu trpělivosti a nadhledu!
Držim palce všem!