nebo se mi to jen zdá? Mám dva syny 2 a 4 roky a čekáme další mimčo. Dáváme dohromady bydlení a pomáhám manželovi s podnikáním.
Pro staršího syna bylo nočníkování od 18 měsíců stres, já jsem se snažila si najít čas na, jak vy radíte každých 45 minut posadit na nočník. Synům myji zadeček zásadně pod tekoucí vodou a protože milují ovoce a zeleninu, kakají a kakali opravdu často - ach, jak by bylo úžasné, kdyby plenky nepotřebavali!!! A to jsme měli i látkovky, ale když nám pak 3 týdny nešla pračka, tak jsem byla dost odrovnaná.
Když jsme přestali na staršího syna vyvíjet nátlak a sami se stresovat, tak najednou samo od sebe to přišlo a už nebyly nehody. Najednou zničeho nic - všechno zafungovalo, svěrače, psychika - ví,co a proč po něm chceme.
Tohle možná píšu částečně na obhajobu maminek jako jsem já, které v rámci svých možností dělely, co bylo v jejich silách, ale také trochu pro Vás, protože možná ne vždy budete ve výchově tak úspěšná a čeká Vás (i nás ostatní) běh na dlouhou trať, KDE JE NAKONEC DŮLEŽITĚJŠÍ, JAKÉ NAŠE DĚTI BUDOU, NEŽ TO, KDY ZAČALI CHODIT NA NOČNÍK.