přesně! můžu také na tento článek odpovědět než HA HA!
každé dítě je jiné. u svého synka jsem se snažila poznat kdy se mu chce, ale marně. prostě první rok signály nedělal vůbec, později sice ano, ale až když už potřebu malou nebo velkou vykonával. nidky předtím. prostě NE.
ted ve dvou letech už určitě chápe co po něm chci, ale přijde mi že období vzdoru zapracovalo. když jen nadhodím problém plín a nočníku kluk začne hystericky ječet NE. na nočník ani redukci se nenechá posadit, řve a prohne se do oblouku. musela bych ho přeprat a přivázat. což nejsem blbá, abych ho týrala. dokonce když vidí jít na záchod mě, tak brečí a sanží se mi zabránit abych tam šla. když je bez plíny v oblečení, tak mu tu prostě nevadí a v počuraných teplákách bude i půl hodiny! když je nahý, doslova se baví učůráváním na více místech. já, která se ho snažím chytit nebo mu v tom zabránit jsem nejsměšnější a největší zábava... :-(
všechny řeči našich maminek a babiček a dalších rádkyň, že my jsme byli do roka bez plín - blbost jednak - většinou paměť klame - i já si věci z před rokem pamatuju zkresleně, co teprv maminky po 30 letech! a druhak, ty metody, co se dřív používaly: přivazování k postýlce, aby mimi z nočníku nespadlo, podkládání polštářema, dokonce bití! hodinové sezení na nočníku obklopený hračkama a jídlem! pro mě hrůza si představit, že to dělá někdo mě. proč bych to dělala svému dítěti.
takže ještě jednou HA HA
jasně, že někomu to funguje. ale odsuzovat ostatní, když se třeba snaží,a le dítě nechce - přinejmenším divný postoj. nenechám si od nikoho vnucovat, že jsem špatná a líná matka.
Předchozí