| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Přidat názor k článku Pro koho jsou plenky pohodlné?

Nepochopila jsem ji absolutně k tomu se přiznávám. Slyšela jsem o ní poprvé v životě tak, abych si jí vůbec začala všímat. Markéta byla tak hodná, že mě upozornila na www - ani jsem článek nečetla tak pozorně, že bych si jich sama v závěru všimla. Po prolétnutí stránek o BKM jsem si udělala závěr - velmi rychlý a subjektivní, že se jedná o magorárnu, kterou vedle porodůů doma zase prosazuje hrstka matek. Jsem prostě taková povrchní. Nicméně mě ta metoda zaujala PRÁVĚ proto, že ji považuju za blbost, kterou nemám šanci zrealizovat. Jasně, někdo s ABSOLUTNĚ jiným odlišným stylem života, jinými prioritami a schopnostmi to evidentně zvládne....no a proto, že se právě nalézáme na druhé straně zeměkoule v 38st. vedru jsem se rozhodla, že je čas se změnit :-))). Ne dělám si legraci ale minimálně přástup Markéty a její pomoc mě vedly k tomu, že už se nesměju nahlas, ale považuju to za věc, prot kteou se někdo rozhodně a považuje ji za správnou. Dokonce věřím, že to může fungovat....ovšem v mém pojetí života za cenu nesmírného sebeobětování.
Právě můj povrchní přístup způsobil, že jsem ani nepochopila, že děti mají jakousi pojistku - z mého pohledu to balo, že chodí po světě s holým zadkem a smyslem a úkolem matek je odchytávat jejich bobky :-). Proto by nebylo naprosto jasné, jak to ty matky dělají - vždyť by se musely zbláznit.... Takže možná stupidními dotazy, ale pomalu se dobíráme k meritu věci.
Dále chápu, že po jednom dni dělat závěry je blbost - jen dodávám, že moje tušení nezklamalo a že "nejsem schopná vycítit potřeby svého dítěte". Rozhodně ale pokračujeme v počúrávání svého okolí, protože mě baví, že nemusí mít plenu, "luftuje" a já mám o zábavu postaráno - prostě využívám právě teď svou nejmladší dcerku jako pokusného králíka.A je to celkem zábava.I kdyby se nám to do konce měsíce podařilo aspoň párkrát vychytat, určitě u této metody nezůstanem, nejsem toho schopná. Navíc by se na ní muselo napojovat" dalších x lidí jako je paní na hlídání, její chůva, moje máma - ta by mě asi hnala :-)

K dotazům:
ad 1) a co je pro tebe důležitější, než věnovat svůj čas dítěti?
Když to takhle řekneš, tak asi nic. ALE - já se věnuji i dalším tisícům věcem (pozor teď neříkám, že ty ostatní ne), třeba dalším dvou dětem, rodině, domácnosti - kecám, tý se věnuju minimálně, práci, zajišťování tisíce a jednoho úkolu, které nestále ode všech dostávám. Strašně moc (až to nesnáším) cestujeme, to se neshodujem ani s tím, co bych ráda dodržovala a to je spací režim.Taky ovčas se snažm věnovat čas sobě (zlatý voči) Takže tady jsem sobec ale nemám čas sledovat, zda chce dítě na nočník, navíc s ním nejsem stoprocent času - spíše tak 60% (to si myslím, že je podstatná podmínka úspěchu BKM)

ad 2) během jednoho dne to opravdu nezjistíš
to celkem chápu, tak blbá zas nejsem :-)
ad 3) dáš plenu
To bylo to, co mě zaujalo - protože moje představy byly pospány výše coby značně naivní

ad 4) a kde bereš sílu na přebalování pos.. pleny?
Nesouhlasím - protože v našem případě je hovno slušně (většinou) stočeno v pleně, v opačném neslušně namatláo všude (ale už vím, že to tak není)
ad 5) pro dítě
Tady se budeme lišit v názorech, ale budiž.... nejsem alternativní, nejsem radikál, jsem možná z Vašeho pohledu lehký sobec, ale moje děti taky ještě žijou. Dávám jim asi něco jiného :-)

Nicméně díky. Ještě předevčírem bych řekla, že takovou hovadinu může praktikovat jen úplnej magor. Díky milému a vstřícnému přístupu Markéty dnes říkám, že já bych to nezvládla ale v podstatě mají můj obdiv a svoje tvrzení o magorech lehce upravuji :-))
Díky Markéto

Předchozí 

Tip: Chcete uveřejnit zajímavou informaci také na hlavní straně Rodina.cz?
Autor příspěvku: NeregistrovanýRegistrovaný
Jméno: (třeba :Lenka Nová, tři dospívající dcery)

E-mail (nepovinné)

Upozornění: u příspěvků neregistrovaných uživatelů jsou zveřejňovány IP adresy. Vaše IP adresa je 10.80.2.253
Název:

Text:

Pokud nejste robot, odpovězte na otázku: 1+1+1= 
:-) ~:-D ~;) ~;(( ~:( ~k~ ~j~ ~f~ ~g~ ~Rv ~R^ ~s~ :-© ~l~ ~m~ ~n~ ~o~ ~p~ ~q~ ~2~ ~t~ ~v~ ~w~ ~x~ ~y~ ~z~ ~a~ ~b~ ~c~ ~d~ ~e~ ~h~ ~3~ ~4~ ~5~ ~6~ ~7~ ~8~ 
Pravidla diskuzí:
Je nepřijatelné vkládat příspěvky, které jsou neplacenou reklamou (chcete-li reklamu, kontaktujte redakce@rodina.cz), které jsou urážlivé, vulgární, rasistické nebo v rozporu se zájmy serveru Rodina.cz. Redakce si vyhrazuje právo takové příspěvky odstraňovat.

Přečtěte si pečlivě úplná pravidla diskuzí.

(C) 1999-2018 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.