| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Přidat názor k článku Pro koho jsou plenky pohodlné?

Jsem ta starší generace, která samozřejmě pro děti používala látkové pleny - jiné nebyly - a také jsem neměla automatickou pračku. Ale nijak jsem nenutila dceru na nočníček, prostě jsem ji občas posadila. Pamatuji si přesně jednu situaci, kdy se narodil její bráška, jí bylo 15 měsíců, já ho zrovna kojila, ona samozřejmě nosila ještě plenky, ale už často chodila na nočník - a tehdy si sama přinesla nočník a sdělila, že chce eee, jenže nastal problém - nechtěla jsem přerušit kojení, takže se samozřejmě počůrala a poté se chození na nočník na určitou dobu přerušilo, nicméně v roce a půl už na den pleny nenosila a na noc do dvou let, poté jako když utne. Žádné nucení, žádné zlobení, prostě to přišlo samo. Ale jsem přesvědčena, že pokud by bývala měla papírové plenky (což by pro mě byla samozřejmě pomoc dost velká a určitě bych jí využila), tak by stoprocentně nebyla v roce a půl prakticky bez plen. Syn poté nosil látkové pleny do dvou let. A - moje vnoučata? ta nosila pleny papírové na noc do tří let.
A moje tchyně? Ta neměla začátkem padesátých let ani obyčejnou pračku, prala v neckách a vodu nosila od studny...syna posazovala na nočník od deseti měsíců - a bylo mu něco přes rok a byl bez plen. Ale tam to byla nutnost! Pak měla další dítě - a kdyby měla vše prát v neckách....tak raději každou volnou chvilku syna posazovala na nočník a zdařilo se. Ale myslím, že pokud děti nosí nyní papírové pleny a vydrží jim to v noci i déle,třeba do těch 3 let, že to není žádná tragédie. Je to lepší, než uštvaná nervní matka, která se stresuje, zda se podaří dítěti jít na nočník či nikoliv...

Předchozí 

Tip: Chcete uveřejnit zajímavou informaci také na hlavní straně Rodina.cz?
Autor příspěvku: NeregistrovanýRegistrovaný
Jméno: (třeba :Lenka Nová, tři dospívající dcery)

E-mail (nepovinné)

Upozornění: u příspěvků neregistrovaných uživatelů jsou zveřejňovány IP adresy. Vaše IP adresa je 10.80.2.253
Název:

Text:

Pokud nejste robot, odpovězte na otázku: 6-4= 
:-) ~:-D ~;) ~;(( ~:( ~k~ ~j~ ~f~ ~g~ ~Rv ~R^ ~s~ :-© ~l~ ~m~ ~n~ ~o~ ~p~ ~q~ ~2~ ~t~ ~v~ ~w~ ~x~ ~y~ ~z~ ~a~ ~b~ ~c~ ~d~ ~e~ ~h~ ~3~ ~4~ ~5~ ~6~ ~7~ ~8~ 
Pravidla diskuzí:
Je nepřijatelné vkládat příspěvky, které jsou neplacenou reklamou (chcete-li reklamu, kontaktujte redakce@rodina.cz), které jsou urážlivé, vulgární, rasistické nebo v rozporu se zájmy serveru Rodina.cz. Redakce si vyhrazuje právo takové příspěvky odstraňovat.

Přečtěte si pečlivě úplná pravidla diskuzí.

(C) 1999-2018 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.