Váš popis nám udělal radost. Jsme deset let vegetariáni, máme stejně jako vy především etické důvody. Dcera nyní maso také nejí, ani tak ze zásady - nechceme jí k ničemu nutit, ale zatím proto, že neměla příležitost. Ve dvou letech zatím ještě nebyla nemocná (během těhotenství ani kojení manželka maso samozřejmě nejedla). Z hlediska jejího zdraví máme pouze jednu malou pochybnost: jak jí zajistit dostatečný přísun jódu, který obvykle lidé čerpají z mořských ryb. Kupujeme alpskou sůl s obsahem jódu, dětem se ale solí málo. Dalším zdrojem by mohly být dýňová semínka, těch se ale netkne. Proto bychom se vás rádi zeptali na váš názor: může vegetariánství přinést dítěti problémy s jódem a jak těmto problémům předcházet, pokud Josefíně nechceme dávat ryby? Ještě dovolte jednu otázku: jak řešit stravování našeho dítěte ve školce, kam zhruba za rok půjde? Je téměř jisté, že ty jejich omáčky atd. nebude jíst a speciální stravu donesenou z domova prý učitelky netolerují (všechny děti by pak chtěly něco speciálního). Jaké mají s tímto problémem ostatní vegetariánští rodiče zkušenosti? Děkuji.
Předchozí