To není o chlubení, jen o tom, že když se chce, tak se dá zařídit ledacos a je možné se i na mateřské rozvíjet. Ale musí se chtít (znám osobně vícero matek, které ač mají skvělé podmínky - hlídání bez problémů, možnost pracovat z domova - tak pracovat nechtějí). Co se týče hlídání, občas pohlídá má mamka a někdy i tchyně s tchánem na pár týdnů přijedou (jsou cizinci). To bylo nutné např. když jsem měla rizikové těhotenství a ležela jsem v nemocnici, tak u nás zůstali až do porodu druhého dítěte a o starší dcerku se skvěle starali (po návratu z pískoviště si šli oba hned lehnout, zatím-co dcerka byla stále plná energie
). Já se starala jen o takový ten servis jako svačinky, obědy, pitný režim, praní.. A mám štěstí - našla jsem v blízkosti dětský klub i s hlídáním, tak tam malá může na několik dopoledne v týdnu jít (já si zatím oběhám úřady, doktory, apod. - s jedním děckem je to snadné). A ty práce - to je takové mé nutkání mít nějaký nezávislý příjem, vedle rodičáku. Není to nějak zvlášť třeba, spíš jako pojistka pro případ, že by manžel přišel o práci a je to hlavně pro můj dobrý pocit, že jsem stále schopná se uživit, i když mám 2 malé děti. A ta škola - je to denní studium, ale docházku mám strašnou. Přednášky mi posílají spolužáci emailem a studium je poměrně lehké a já mám dobrou paměť na práva. Žít na vesnici, tak by to všechno asi nešlo, možná tak vést nějaký kroužek pro děti nebo doučovat jazyky.